Ga naar de inhoud

WeetjeSectie Slagwerkers

  Weetje sectie – Slagwerkers

  Nu is ons slagwerk aan de beurt! Tromgeroffel…..

  Wist je dat? Andreas pas een jaar bij Mercurius speelt. Hij daarvoor bij verschillende Haagse marching bands muziek heeft gemaakt en daar vooral melodische slagwerk heeft gespeeld.

  Wist je dat? Bart van alle markten thuis is? Hij is begonnen op marimba/marchingbell, daarna heeft hij jarenlang bassdrum gespeelt en speelt nu al enige tijd snaredrum.

  Wist je dat? Henrik op Koninginnedag in 1984 voor het eerst met zijn trommel op het Koopmansplein stond te spelen met UDI en dat samen met nog vijf andere Asser muziekkorpsen.

  Wist je dat? Martijn zijn naam het meest wordt genoemd binnen de band omdat het ons startcommando is. Hij daarnaast ook nog andere functies heeft binnen de band.

  Wist je dat? Gertjan naast bekenist ook stokkenzwaaier is. Hij ooit is begonnen als tamboer in Beerta.

  Wist je dat? Onze altijd vrolijke slagwerker Erwin al ruim 5 jaar lid is met een korte onderbreking. Hij ook nog artiest is en op vele bühnes in Nederland de hoogste noot zingt.

  Wist je dat? Angela onze de enige vrouwelijke slagwerker is.

  Wist je dat? Edwin als 6 jarige jongetje is begonnen met trommelen bij een muziekvereniging in Groningen.

  Wist je dat? Hans al lid is sinds de oprichting van Mercurius. Hij zijn muzikale “carriere” begon als klaroenblazer. Hij het oudste lid is van de band en het heerlijk vindt tussen alle jongere leden ….blijf je jong bij!