Ga naar de inhoud

Mercurius Marching-/Showband

Deze marching-/showband uit het mooie Assen (Drenthe) vermaakt het publiek tijdens diverse taptoes en streetparades in en buiten Nederland. Daarnaast heeft de band zich de laatste jaren flink bewezen tijdens verschillende concoursen in binnen- en buitenland waar meerdere eerste prijzen werden binnengehaald.

Een stukje geschiedenis

Jong en ambitieus

De jongste marching-/ showband van Nederland heeft haar standplaats in Assen. Eind 2002 besloot een klein groepje muzikanten een ‘eigen’ marchingband op te willen richten in Assen. Ze vonden een sponsor, het Mercurius Centrum, en zo kon de band gestart worden onder de naam ‘Mercurius marching-/ showband Assen’. Het doel was een volwaardig ambassadeur voor de stad Assen te worden.

De Mercurius marching-/ showband heeft zich in al die jaren flink bewezen in binnen- en buitenland op taptoes en streetparades (o.a. België, Duitsland en Frankrijk). Vanaf 2016 heeft de band haar gezicht ook meermaals laten zien op verschillende concoursen, waarbij mooie resultaten zijn behaald.

In 2017 wist Mercurius tijdens het ODSC te promoveren naar de middenklasse met de show “vive la France”

In 2019 is de band Nederlands kampioen show Starklasse geworden tijdens het ODSC in Assen met de show “Disney Favorites”.

In 2022 maakte Mercurius haar debuut op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade (WMC). In de eerste divisie behaalde de band goud met onderscheiding op het onderdeel show en goud én de wereldtitel op het onderdeel mars. Waardoor de band nu met trots de titel ‘Worldchampion First Division Marching’ mag dragen.

odsc 2019 kampioen starklasse mercurius marching showband assen
ODSC 2019
wereldkampioen Mars 2022 Mercurius muziek in assen
WMC 2022

Bezetting en repertoire

De band bestaat uit ongeveer 33 leden variërend in leeftijd van ca. 8 tot 65 jaar. Qua instrumentarium is er zwaar koper (sousafoons, euphoniums, trombones), scherp koper (trompetten), hout (saxofoons, tenorsaxofoon, dwarsfluiten, piccolo) en slagwerk. 

De band heeft een Engelse stijl met af en toe een vleugje Amerikaans maar bovenal heeft de band een eigen identiteit. Op straat worden veelal marsen gespeeld en bij de show draait het (de afgelopen jaren) voornamelijk om het vermaken van publiek met herkenbare muziek. 

Vanwege deze grote diversiteit in instrumentarium heeft de band daarbij ook een geheel eigen sound.

Onze speerpunten

Wat vinden wij belangrijk?

Plezier

Plezier maken staat bij Mercurius hoog in het vaandel. Het mooi product laten zien en het publiek vermaken lukt alleen als de leden plezier hebben in wat zij doen.

Uitdaging

Wij zijn van mening dat er uitdaging in een vereniging moet zitten. Nieuwe muziekstukken, meedoen aan concoursen, nieuwe shows. 
Deze uitdagingen zorgen ervoor dat leden het leuk blijven vinden.

1 team vormen

Wij groeien, doorstaan vele uitdagingen. Door hard te oefenen scoren wij hoge ogen tijdens optredens en op concoursen en wedstrijden. 
Dit lukt alleen als je een hecht team bent en blijft. Af en toe een leuke activiteit met elkaar doen, plezier beleven en een werkweekend met elkaar doorbrengen zorgt voor een hechte club. Daar zijn we trots op!