Meteen naar de inhoud

Mercurius Marching-/Showband

Deze marchingband uit het mooie Assen (Drenthe) heeft zich de laatste jaren flink bewezen. Op diverse show- en marsconcoursen in binnen- en buitenland weet de band eerste prijzen binnen te halen.
Ze trekken het hele jaar door heel Nederland en vermaken het publiek op diverse taptoe’s en streetparades.

Een stukje geschiedenis

Jong en ambitieus

Vacature muzikaal leider - dirigent Marchingband
WMC 2022
Het is eind 2002 en met een paar mensen werd er een nieuwe marchingband gecreëerd in Assen. Met een mooie sponsor, het Mercurius Centrum, kon de band opgestart worden onder de naam de ‘Mercurius Marching-/Showband Assen’.

De band groeide in een aantal jaar naar een hoogtepunt van 38 leden. Dit was, kijkende naar de leegstroom die menig muziekkorps de das omdeed, een mooie prestatie. Sindsdien treedt de band op in heel Nederland met hun taptoeshows en marsoptredens. Ook Frankrijk, Duitsland en België zijn geen onbekende gebieden. Met het vijf-jarig bestaan in 2007 heeft de band zelfs meegelopen tijdens de Disneyparade in Disneyland parijs. Een mooi hoogtepunt

Sinds 2015 zijn ook show-wedstrijden niet meer weg te denken bij Mercurius en met veel doorzettingsvermogen werd er in 2017 gepromoveerd naar de middenklasse met de show Vive La France. Hierna werd er nog meer gebouwd aan kwaliteit.

Dit werd bekroond in 2019 op het Open Dutch Showcorps championship (ODSC) met de titel Nederlands Kampioen Starklasse met de show Disney Favorites.

In 2022 maakte Mercurius haar eerste debuut op het Wereld Muziek Concours Kerkrade (WMC). Op de mars en met de nieuwe show “Music at the Proms” deed de band mee, beide in de 1e divisie.

Op de Mars werd Mercurius wereldkampioen met een gouden medaille. Met de show “Music at the Proms” werd een mooie tweede plek gehaald met mooie resultaten: Goud met onderscheiding.
odsc 2019 kampioen starklasse mercurius marching showband assen
ODSC 2019

Onze speerpunten

Wat vinden wij belangrijk?

Plezier

Mensen spelen bij de Mercurius Marching-/Showband omdat men het leuk vindt. Je moet plezier hebben met elkaar anders zien wij geen toekomst.

Uitdaging

Wij zijn van mening dat er uitdaging in een vereniging moet zitten. Nieuwe muziekstukken, meedoen aan concoursen, nieuwe shows. 
Deze uitdagingen zorgen ervoor dat leden het leuk blijven vinden.

1 team vormen

Wij groeien, doorstaan vele uitdagingen. Door hard te oefenen scoren wij hoge ogen tijdens optredens en op concoursen en wedstrijden. 
Dit lukt alleen als je een hecht team bent en blijft. Af en toe een leuke activiteit met elkaar doen, plezier beleven en een werkweekend met elkaar doorbrengen zorgt voor een hechte club.

We zijn er trots op.

Dutch NL English EN German DE