Ga naar de inhoud

Videoserie ‘Het gemis’

  Videoserie over het gemis Mercurius Assen

  Mercurius Marching-/Showband Assen lijdt net als vele andere verenigingen onder de coronacrisis. Om het gevoel van gemis te verwoorden, heeft Mercurius een driedelige videoserie gemaakt met als titel; ‘Het gemis van de Marching & Showband’.

  De muzikanten van Mercurius Marching-/Showband uit Assen zitten al heel lang thuis, te lang vinden ze zelf. Door de coronacrisis mogen muziekverenigingen al een hele tijd niet repeteren en optreden. In 2019 kon Mercurius de titel Nederlands Kampioen Show Starklasse 2019 op haar naam schrijven en werd de agenda gevuld door organisaties die de kampioensshow uiteraard in 2020 wilden hebben voor hun evenement. Helaas werden alle optredens afgelast en had Mercurius opeens een leeg agenda.

  Halverwege 2020 mochten de instrumenten toch even uit de koffers en kon de band uit Assen één keer optreden door de straten van de hoofdstad van Drenthe. “Het was echt weer lekker om te spelen, er stonden zelfs mensen langs de staat te huilen” aldus één van de muzikanten. Maar sinds oktober 2020 mocht de vereniging niet meer bij elkaar komen.

  Om toch even van zich te laten horen besloten ze een kleine driedelige videoserie te maken om te vertellen wat de muzikanten missen, waar ze naar uit kijken en wat het betekent voor een vereniging als Mercurius. Een aantal leden van Mercurius geeft hierop antwoord tijdens de afleveringen.

  “Een club als Mercurius leeft en bouwt op de binding en gezelligheid. Juist door een sterke band met elkaar te hebben bereik je prestaties en wordt je bijvoorbeeld Nederlands Kampioen.”

  In de afleveringen wordt ook duidelijk dat de vereniging naast bijvoorbeeld gezelligheid ook inkomsten mist. “De vaste lasten gaan wel gewoon door, huur, instructie, onderhoud aan instrumenten etc. Dit moet niet te lang meer duren” vertelt een van de leden in de laatste aflevering.

  De leden hopen dat ze snel weer kunnen repeteren. Ze willen de vele plannen die ze hebben gauw weer voortzetten en het publiek weer kunnen vermaken met hun muziek.