Ga naar de inhoud

Word jij onze nieuwe dirigent?

Mercurius Marching-/Showband Assen op zoek naar een nieuw muzikaal leider. Na 7 mooie jaren vertrekt Simon Visser als algeheel leider en zijn we op zoek naar jou!

Vacature Dirigent - Muzikaal leider

Wie zijn wij?

De jongste marching-/ showband van Nederland heeft haar standplaats in Assen. In 2003 werd de band opgericht, met als doel een volwaardig ambassadeur voor de stad Assen te worden. De Mercurius marching-/ showband heeft zich in al die jaren flink bewezen in binnen- en buitenland op taptoes en streetparades (o.a. België, Duitsland en Frankrijk). Vanaf 2016 heeft de band haar gezicht ook meermaals laten zien op verschillende concoursen, waarbij mooie resultaten zijn behaald. In 2019 is de band Nederlands kampioen show Starklasse geworden tijdens het ODSC in Assen en ook tijdens het afgelopen WMC kwam de band met prijzen thuis. In de eerste divisie behaalde de band goud met onderscheiding op het onderdeel show en goud én de wereldtitel op het onderdeel mars.

De band bestaat uit ongeveer 33 leden variërend in leeftijd van ca. 14 tot 65 jaar. Qua instrumentarium is er zwaar koper (sousafoons, euphoniums, trombones), scherp koper (trompetten), hout (saxofoons, tenorsaxofoon, dwarsfluiten, piccolo) en slagwerk. De band heeft een Engelse stijl met af en toe een vleugje Amerikaans maar bovenal heeft de band een eigen identiteit. Op straat worden veelal marsen gespeeld en bij de show draait het (de afgelopen jaren) voornamelijk om het vermaken van publiek met herkenbare muziek. Vanwege de grote diversiteit in instrumentarium heeft de band daarbij ook een geheel eigen sound.

Plezier en enthousiasme zijn erg belangrijk, zowel tijdens repetities, optredens als daarbuiten. De band bestaat uit een hechte groep leden die samen lief en leed delen en ervan houden om samen nieuwe uitdagingen aan te gaan en het publiek te vermaken.

Wegens het stoppen van de huidige instructeur zijn we op zoek naar iemand die net zo enthousiast is als wij en die samen met ons nieuwe uitdagingen aan wil gaan.

Vacaturen dirigent Mercurius Assen 1

Algemene informatie

Vereniging:Marching-/ showband Mercurius – Assen (Drenthe)
Speelniveau:1e divisie
Repetitie:Dinsdag 20:00 – 22:00

Wij zoeken jou!

  • Jij bent een algeheel muzikaal leider
  • Jij weet de weg binnen de mars- en show wereld
  • Jij kan arrangeren, componeren en dirigeren (diploma is een pré)
  • Jij hebt oog voor individuele leden en kan waar nodig de muziek aanpassen op individueel niveau
  • Jij hebt ervaring met het schrijven en/of instuderen van choreografieën (is een pré)
  • Jij bent enthousiast en kan dit overbrengen op de leden
  • Jij hebt kennis van zowel koper als hout en bij voorkeur ook van slagwerk
  • Jij bent beschikbaar op dinsdagavond (en extra repetities in overleg)
  • Jij hebt een verenigingshart en wil graag onderdeel uitmaken van onze leuke groep.