Ga naar de inhoud

Mercurius Marching-/Showband Assen brengt Diepstroeten in beweging!

Op 13 mei zal de Mercurius Marching-/Showband Assen een bezoek brengen aan de wijk Diepstroeten tussen 10:00 en 12:00 uur. Het doel van dit bezoek is om Mercurius op de kaart te zetten bij de bewoners van Assen door middel van een optreden in de wijk.

Muziek maken is volgens de leden van de Mercurius Marching-/Showband het leukste wat er is. Echter, niet veel mensen weten wat het inhoudt om te musiceren zoals de Assense band doet. Om meer mensen te stimuleren en enthousiast te maken voor muziek, heeft Mercurius het plan opgevat om meer optredens te plannen in de wijken van Assen. De wijk Diepstroeten zal op 13 mei als eerste worden getrakteerd op een rondgang door de wijk, waarbij de bewoners van Van Boeijen ook zullen worden verrast met een mooi stukje muziek.

Het jaar 2022 was een mijlpaal voor de Marching- en Showband, want zij werden wereldkampioen op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade op het onderdeel mars. Dit leverde een mooie gouden plak op. Op de show behaalde Mercurius zelfs goud met onderscheiding, wat resulteerde in een tweede plaats. Een prachtige prestatie die als visitekaartje dient voor de stad Assen. Desondanks is de inmiddels 20 jaar bestaande band nog relatief onbekend bij de mensen in en rondom Assen. Door de wijken in te gaan, hoopt de kersverse wereldkampioen zich te laten zien en mensen te enthousiasmeren om ook muziek te gaan maken.

In mei organiseert Mercurius de Mei-meespeel-maand, waarbij iedereen die geïnteresseerd is, welkom is om mee te spelen met de marchingband op drie dinsdagavonden. Mensen kunnen zich aanmelden voor de avonden van 16, 23 en 30 mei. Op de website van Mercurius kunnen mensen zich inschrijven, waarna de band de muziek en eventueel een instrument kan regelen.

Al met al is het bezoek van de Mercurius Marching-/Showband aan de wijk Diepstroeten op 13 mei een uitgelezen kans om de band beter te leren kennen en te genieten van hun muziek. Dit is ook een mooie gelegenheid voor mensen die geïnteresseerd zijn in muziek om zich aan te melden voor de Mei-meespeel-maand en op die manier kennis te maken met de wereld van de marchingband.

Foto: Assenstad.nl