Ga naar de inhoud

Marchingband in de Schijnwerpers

Het jaar 2023 was een bruisend jaar vol met memorabele optredens en bijzondere evenementen voor onze Marching-/Showband. Graag blikken we samen met jullie terug op deze hoogtepunten die ons jaar gevuld hebben.

Van Carnavalsstoet tot Nationale Herdenkingen

We openden het jaar 2023 met een spectaculaire start door de carnavalsstoet in Barger-Oosterveld te begeleiden. Het was een grandioos succes voor beide partijen, dat wij in februari 2024 weer van de partij zullen zijn. Daarnaast hebben we trouw de Koningsdag optredens verzorgd in de gemeente Assen en namen we de eervolle taak op ons om de stoet te begeleiden tijdens de 4 mei dodenherdenking.

Op Pad door Steden en over de Grens

Onze muzikale reis omvatte ook verschillende avondvierdaagse optredens, van Veendam, Assen tot Groningen (Reitdiep). Een hoogtepunt in 2023 was ons optreden in Duitsland tijdens het Krefeld schuttersfeest, een toffe ervaring die begon met een geweldig gezellige busreis.

Dankbaarheid voor sponsoren en Vernieuwing van Instrumenten

Met diepe dankbaarheid kijken we terug op de steun van onze sponsoren: Lamberink Makelaars, Repro Service Lemmen en Drenthe Tours en onze stille kracht “de club van 100”. Mede dankzij deze sponsoren en verschillende (statiegeld) acties bij o.a. Jumbo, Poiesz en Albert Heijn hebben wij de eerste instrumenten kunnen vernieuwen. Waaronder een nieuwe piccolo, twee nieuwe trompetten, nieuwe Sousafoonhoezen en twee nieuwe bassdrumvellen. Die wij met trots tonen op onze optredens.

Vooruitblik op 2024

We kijken vol verwachting uit naar het nieuwe jaar met onze nieuwe dirigent Eric Westerink en slagwerk instructeur Roelf Postma. Op 9 januari starten we weer met muziekmaken in de repetitieruimte van onze nieuwe locatie: de MFA kloosterveste in Kloosterveen. Bovendien plannen we komend jaar weer open repetities waarbij iedereen uitgenodigd is om deel te nemen en/of te komen kijken. Houdt onze website en agenda in de gaten voor alle updates en data.

Een Muzikale Afsluiting en Vooruitzichten

Als afsluiting wensen wij iedereen een harmonieus einde van het jaar 2023 en tot ziens in het komende jaar voor nog meer muzikale avonturen.

Laat de muziek doorgaan!

mercurius tijdens rally zonder poespas
mercurius pietenband haren
mercurius lampion optocht assen 2023