Ga naar de inhoud

Mercurius is Nederlands showkampioen Starklasse 2019!

  Op 15 juni 2019 deed de band mee het Open Dutch Showcorps Championships (ODSC) in Assen. Sinds 2016 een erkent Nederlands kampioenschap.

  Afgelopen jaar heeft de KNMO een nieuw showreglement ontwikkeld en ook de klasses werden gewijzigd en werd deze zaterdag voor het eerst officieel toegepast.

  Na een gezamenlijk ontbijt, hebben we de show nog 2x doorlopen. We waren er klaar voor. Op de planning van het ODSC stonden wij in de starklasse als derde gepland, rond 14.30.

  Inspelen

  Onze Disney Favorites werd goed ontvangen bij het publiek, dat was ook zeker onze bedoeling, dus 1 doel gehaald. We kregen nog 4 showbands na ons en voordat de prijsuitreiking kon beginnen, mochten de twee deelnemers (showband Marum en KTK Kampen) in de championshipsklasse hun kunsten vertonen.

  Het werd nu wel spannend toen alle tamboer-maîtres moesten verzamelen op het veld. Toen de leden uiteindelijk hoorden dat Oranje Ijselmuiden op de tweede plek belandde, werden ze gek! We waren eerste!

  Mercurius hoort uitslag op ODSC 2019

  Voor de Finals hebben we nog een optreden met de stienstraband uit Assen verzorgd. Geweldig hoe deze mensen genieten van het samenspel. Uiteindelijk hebben ze van Mercurius mooie petten met logo gekregen en van de organisatie werd ze ook nog een mooie medaille opgehangen, super!

  Mercurius en de Stienstraband’s

  In de finals ging de show iets minder mooi dan in de middag, we hoopten dan ook maar op het beste, fingers crossed. Nadat elke band na de wedstrijd het veld opgemarcheerd was, kon ladyspeakster Grietina Nowee met de uitslagen beginnen. We hadden dit niet verwacht maar eindigden op de 3e plek achter KTK Kampen en Showband Marum, sprookjes bestaan?

  Met een trots gevoel kunnen we terug kijken op dit ODSC.