Mercurius inside geeft je een kijkje in wie de leden, vrijwilligers en instructie zijn en neemt je mee tijdens repetities, optredens in binnen en buitenland en andere leuke events van de leukste marchingband van Assen!

Videoseries
'Het gemis'

niet kunnen repeteren, geen optredens, geen inkomsten en geen gezelligheid.

Mercurius Marching-/Showband Assen lijdt net als vele andere verenigingen onder de coronacrisis. Om het gevoel van gemis te verwoorden, heeft Mercurius een driedelige videoserie gemaakt met als titel; ‘Het gemis van de Marching & Showband’.
Andere delen staan op youtube.

Weetje sectie - zwaarkoper

Mercurius inside! Heb je altijd al willen weten wie onze leden zijn? Dat vertellen we graag in de rubriek Weetje sectie💡

Met deze keer, het zwaar koper!
Wist je dat? Jolanda nog altijd in de vioolsleutel muziek stukken leest. Ze is ooit begonnen op trompet en heeft lang geleden bariton gespeeld.

Wist je dat? Dirk al 23 jaar trombone speelt, waarvan inmiddels 4 jaar bij Mercurius.

Wist je dat? Toen Hilvert begon met trombone spelen, hij niet bij de 6de en 7de positie kon komen omdat zijn armen nog niet lang genoeg waren.

Wist je dat? Jenneke voor de grap een keer op een Euphonium ging spelen. Daarna kwam ze erachter dat ze het erg leuk vond en besloot toen om het te gaan leren.

Wist je dat? Judith vroeger altijd al mee ging met haar ouders naar repetities en nu al meer dan 10 jaar lid is. Inmiddels is ze expert koffie bezorger tijdens onze bus reizen.

Wist je dat? Je Demitry ook al hebt gezien bij de trompet sectie?

Wist je dat? Niels op zijn 10e is begonnen met hoorn spelen en speelt nu al een tijdje sousafoon. Op zijn 27e is hij in aanraking gekomen met een showband.

Wist je dat? Danny alleen ritmes kan onthouden als er bier rijmpjes van gemaakt worden. Ook zet hij altijd een stapje extra 😉

 

Weetje sectie - Saxofoons

Mercurius inside! Heb je altijd al willen weten wie onze leden zijn? Dat vertellen we graag in de rubriek Weetje sectie💡

Met deze keer, de saxofoon sectie!

Wist je dat? Diandra na 10 jaar colorguard is overgestapt op altsaxofoon bij Mercurius.

Wist je dat? Ingrid door iedereen Moeke wordt genoemd. Ze is de moeder van de groep. Ook is Ingrid de oudste dame van het korps.

Wist je dat? Ilse al keer eerder lid is geweest bij Mercurius (2010-2011). Ook is ze een van de leden die het verst weg woont. Ongeveer 70% van onze leden komen namelijk niet uit Assen.

Wist je dat? Sterre 9 jaar oud was toen ze begon met altsaxofoon spelen bij Mercurius en dit nu al 10,5 jaar met heel veel plezier doet.

Wist je dat? Lisette niet alleen muzikant is, maar ook tamboer-maître bij een ander korps. Verder loopt ze buiten de muziek om ook in uniform.

Wist je dat? Elise een van de weinige leden is die zich spontaan heeft aangemeld via
de website. Ze heeft een paar jaar altsaxofoon gespeeld en is sinds een jaar overgestapt naar tenorsaxofoon.

Weetje sectie - Trompetten

 

eb je altijd al willen weten wie onze leden, die met veel plezier op het veld staan en door de straten lopen zijn? Dat vertellen we graag in de rubriek Weetje sectie, we trappen af met onze mooie trompetsectie!

# Wist je dat? Demitry al 10 jaar lid is van Mercurius en is begonnen bij de jeugdband. Verder speelt hij ook nog afwisselend sousafoon.

# Wist je dat? Wilma haar mondstuk na een taptoe in Geertruidenberg zo vast zat dat hij er pas bij de instrumenten winkel Van Der Glas afgehaald kon worden.

# Wist je dat? Loudy ongeveer 10 jaar lang slagwerk heeft gespeeld.

# Wist je dat? Amber op haar 6.5 jaar bij Mercurius kwam. Eerst speelde ze blokfluit, en sinds haar 8e speelt ze trompet. Tegenwoordig is ze ook het jongste show-lopend lid van de band.

# Wist je dat? Dorianne haar huidige verkering heeft leren kennen door en bij Mercurius.