Ga naar de inhoud

Helaas is regelmatig te lezen dat verenigingen worden opgeheven door een tekort aan leden. De Mercurius marching-/showband uit Assen heeft echter een probleem van een heel ander kaliber.

De laatste jaren heeft de Showband uit Assen een enorme groei doorgemaakt. Het ledenaantal is explosief gestegen naar zo\’n 35 leden en ook qua niveau timmert de Asser band hard aan de weg. Mercurius is regelmatig te zien op taptoe velden in binnen- en buitenland waaronder de 29e editie van Taptoe Groningen. Daarnaast is  afgelopen voorjaar  een eerste plaats behaald tijdens  de Open Dutch Showcorps Championships .

Mercurius maakt zich op voor het volgende seizoen en heeft de agenda al goed gevuld. Echter de explosieve groei beperkt de vereniging in zijn groei omdat er onvoldoende instrumenten zijn, in het bijzonder de grotere instrumenten. Momenteel heeft de vereniging niet de financiële middelen om deze kostbare instrumenten aan te schaffen. Daarom doen wij een oproep naar al onze muziekvrienden in Nederland.

Wij zijn met spoed op zoek naar een baritonsaxofoon voor het seizoen 2020. Uiteraard wordt er met grote zorg voor en met het instrument omgegaan.

Mocht u ons kunnen helpen vragen wij u een mail te sturen naar info@mercurius-assen.nl

Nieuwe leden zijn uiteraard altijd welkom om in te stappen. Begin 2020 zijn de nieuwe plannen gepresenteerd voor de komende twee jaar en is de band al flink bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.