Mercurius heeft als thuisbasis Assen, de hoofdstad van Drenthe. Dat wil niet zeggen dat de leden allemaal ui Assen komen, integendeel. Meer dan de helft van de leden komt niet uit Assen, maar komen verspreid weg over het noorden van het land. Van Groningen, Hoogezand tot aan Alteveer en Borger. Deze leden nemen de moeite om elke weer naar Assen (en verder) te reizen om te spelen bij Mercurius. Maar waarom eigenlijk?

Gezelligheid | Op de eerste plaats gezelligheid. Dit is belangrijk, voor het groepsgevoel, maar komt ook ten goede aan het samenspel en muzikaliteit.

Optredens | Mercurius heeft een heel divers pakket aan optredens. Taptoe’s, streetparade, corso’s, kerst- en sinterklaasoptredens. Het leuke hieraan is dat je ook heel het land doorreist met een bus om deze optredens te verzorgen. En je kan met zekerheid zeggen dat je wel 1 of 2 keer per jaar richting Frankrijk of Duitsland rijdt.

Niveau | Mercurius is aan het groeien, op muzikaal gebied en showtechnisch. Het is een mooie ervaring om hiertussen te lopen en je eigen steentje kan bijdragen aan een strakke show. Dat het niveau stijgende is, kan je ook merken aan de punten die je krijgt op show-wedstrijden. Een heerlijk gevoel.

 

Krijg je ook de kriebels om bij ons te spelen, neem dan contact met ons op!