Mercurius haalt eerste prijzen op Euro-musiktage in Bösel (Dld)

In het weekend van 7 en 8 september 2018 werden in Bösel voor de 54e keer de Euro-musiktage gehouden. Acht nationaliteiten op verschillende onderdelen en klasses strijdden om de prijzen die te verdelen waren.
Zaterdagochtend hebben we show nog een aantal keer geoefend in Assen, waarna wij vertrokken op eigen vervoer richting Bösel. Daar aangekomen mochten we direct kennis maken met twee vriendelijke meiden van de plaatselijke brassband, onze begeleiders voor het weekend. Op de zaterdagavond werd geacht dat alle bands zich presenteerden in de grote feesttent, een geweldige happening. Ook onze presentatie werd gewaardeerd met veel applaus en na dit festijn ging de dansvloer open en kon de DJ aan het werk.
Helaas was er tijdens de showwedstrijden op zondag niet heel erg veel publiek, maar dat mocht de pret niet drukken. Je deed het immers voor de jury en niet voor het publiek.
Later die middag was een streetparade waarbij alle groepen (showgirls, majorettes, brassbands, normaliter concertorkesten en showbands) zich door de stad presenteerden en uiteindelijk ook beoordeelt werden.

Rond 17.00 ’s middags was de prijsuitreiking en de eerste prijs die werd werd omgeroepen was gelijk voor ons; de eerste plek tijdens de streetparade! En nadat alle categoriën hun prijzen in ontvangst hadden genomen, werden de prijzen uitgedeeld voor de showwedstrijden. Een eerste plek.
Dus met twee mooie bekers konden we weer vetrekken richting huis, een geslaagd weekend.