Succesvolle shows in Delfzijl en de Panne.

Op zaterdag 23 september werden we uitgenodigd bij Muziekfestival Delfzijl. Verspreid over 2 dagen verwelkomt het festival zo’n 800 muzikanten en is er vermaak voor iedereen. Een prachtig verlicht plein, plaats voor veel publiek en een schitterend deelnemersveld, allemaal ingrediënten voor een mooie avond.

De mensen werden opgewarmd door de Glasblazers uit Heereveneen en een mooi opening werd verzocht doormuziekvereniging CBS Spijk o.l.v onze ‘eigen’ Simon Visser met een vertolking van de Lion King MET acteurs, geweldig om te zien.
Na dit spektakel was Mercurius als eerste aan de beurt. De spits afbijten is altijd een lastige, maar het publiek deed goed mee en sfeer zat er goed in. Na onze werd het publiek nog getrakteerd op de bands Exempel uit Empel, DVS Katwijk (twee shows), Crescendo Opende en speciaal uit Duitsland, Leinegarde ui Neustadt.
De reacties waren vol lof over deze avond en we hopen zeker nog een keer in delfzijl op bezoek te mogen komen.

De volgende dag stond er een trip naar het Belgische De Panne gepland. Om 7.15 stond de bus klaar en maakten we ons op voor een lang maar gezellig ritje in de bus.
Een bomvolle programma met een Franse en Belgische korpsen en wij mochten hierin Nederland vertegenwoordigen. Rond 13.30 arriveerden wij in de Panne. Een mooi en rustig plaatsje aan de Noordzee. Na het inspelen en nadat wij, met de andere korpsen Highland Cathedral doorgespeeld hadden, kon de taptoe beginnen.
Het volgelopen plein bracht een mooie entourage en het enthousiaste publiek kreeg een mooie middag muziek voorgeschoteld.  Wij mochten als laatste het veld betreden en ondanks dat we , vergeleken met de andere bands, klein waren genoten de mensen volop. Na ons kon elke deelnemer op onze muziek op marcheren en werd Highland Cathedral ingezet.

De terugreis naar Assen duurde wat langer dan gepland vanwege een aantal files in België Rond 1.45 arriveerden we dan eindelijk bij ons clubgebouw.