Nat en droog weer in eerste weekend September

Afgelopen weekend waren de eerste 2 optredens van een drukke septembermaand en na een lange vakantie is het altijd weer even wennen.

Zaterdag 9 September mochten we naar het mooie Drentse Emmer-Compascuum voor een streetparade en taptoe. Het zou helaas een natte dag worden, dat wisten we van te voren en inderdaad hebben we tijdens de streetparade en onze show ons pak niet droog kunnen houden.  De andere deelnemers waren EVC Enschede, Avanti Groningen, Sternse Slotlanders, Showband Marum en March & Showband Rheden. Het resultaat; een mooie middag waarbij het publiek, ondanks het slechte weer, toch met volle teugen genoot.

Op zondag 10 september stond om 9.15 alweer de bus paraat om ons naar het Gelderse Bemmel te rijden. Ook hier stond een streetparade en Taptoe gepland.
De weergoden waren ons deze dag tegemoet gekomen, want het zonnetje scheen volop, dat was een goed teken.
Aangekomen in Bemmel hadden we even tijd om het taptoeveld te bekijken alvorens wij ons gereed moesten maken voor de streetparade. De taptoe kon beginnen toen alle korpsen hun rondje langs het marktterrein en het bejaardenhuis hadden gemaakt.
Andere deelnemers aan deze taptoe waren: ESKA Bemmel, Drum- and Bugle corps Beatrix, Drum- and Bugle corps Jong Beatrix, Venlo Caledonian Pipeband en
Show korps Mallet percussionband “Drumband Rhenen”

Een mooie taptoe met als afsluiter Highland Cathedral, speciaal ingestudeerd door Eska bemmel, Caledonian Pipeband en Mercurius.

Taptoe bemmel