Topprestatie op het ODSC 2017

Als muzikant bij Mercurius geef je soms verjaardagen op, je staat veel te vroeg op om  een aantal zaterdagen (en enkele zondagen) om 8.00 klaar te staan voor repetitie en thuis heb je je muziek continue in je hoofd. Allemaal werkten we naar deze dag toe, het ODSC 2017 in Assen. Met als enige doel voor dit jaar: meer punten dan vorig jaar. (82,19).

Eindelijk was het dan 10 juni en begonnen de leden om 7.00, net als vorig jaar, gezamenlijk aan een flink ontbijt om daarna stipt om 8.00 nog een uurtje te gaan oefenen op de sportvelden van Asserboys. ’t Zonnetje scheen, de energie zat erin en we waren warm genoeg gelopen. Wonder boven wonder was iedereen rustig en kalm, zelfverzekerd.

De Marsdijkhal was leeggeruimd en kon dienen als omkleedruimte voor alle deelnemende korpsen, de sfeer was hier goed en dat is altijd te merken bij het ODSC. Er hangt een ongedwongen en gemoedelijke sfeer. Nadat wij ons in het uniform hadden gehesen, konden wij rond 10.15, met een klein rondje door het centrum van Marsdijk, vertrekken richting het ‘inspeelplein’. Het slagwerk in de ene hoek, de blazers in de andere en uiteindelijk vertrokken wij rond 10.30 richting het sportpark van Archilles.
Het duurde even voordat wij al marcherend aankwamen, en daar maakte ons muzikaal leider Simon Visser dankbaar gebruik van door, tijdens het lopen het korps nog belangrijke adviezen te geven.

Het duurde niet lang of wij konden al het wedstrijdveld op. Het was nu of nooit.
De jury was klaar, de band was klaar en met een stevige opening van Les Miserables wisten we direct het publiek te raken. Gedurende de hele show was het publiek enthousiast, dus dat is een goed teken. Dat is dan ook de voornaamste reden waarom we het doen, het vermaken van het publiek. (En nu maar hopen dat de juryleden er net zo over dachten! ) Nadat de recorders van de juryleden weer uit stonden, konden wij met een tevreden gevoel het veld verlaten.

Na ons was het de beurt aan de Avanti Groningen, CMH Menaldum, MCC Laren, Jubal Zwollen en Marchingband Victory uit Den Haag. Allemaal haalden ze het beste uit zichzelf dus het was echt spannend toen rond 13.30 uitslag bekend werd gemaakt. Met een lach en traan wachtten wij allemaal met spanning af.
Uiteindelijk zijn we in basisklasse geëindigd op een derde plek met 85,46 punten en dat is 3 punten meer dan vorig jaar! Ons doel was gehaald EN we hebben meer dan 85 gehaald, dus mogen we ons vanaf nu middenklasse band gaan noemen.

ODSC bedankt voor het organiseren van dit geweldige kampioenschap in onze thuisstad. en tot volgend jaar.

Op 1 juli 2017 zal Mercurius nogmaals deelnemen aan een wedstrijd, namelijk de Rasteder Musiktage in Duitsland, zij hoopt daar uiteraard net zo’n mooie prestatie neer te zetten om wellicht zondag 2 juli mee te kunnen dingen naar de Europese Titel.

Het rijtje van de basisklasse:

1e 89.38 Jong Kamper Trompetterkorps-Kampen
2e 88.83 Jubal Zwolle-Zwolle
3e 85.46 Show- en marchingband Mercurius-Assen
4e 82.08 Drumfanfare Avanti-Groningen
5e 81.69 Show and Marchingband Victory-Den Haag
6e 79.21 CMH Menaldum-Menaldum
6e 79.21 Drum- en Showband MCC-Laren
8e 77.33 Showband Hollandia–Bolsward
9e 75.08 Chr. Showband Excelsior-Groningen

Hier onder nog onze show uiteraard: