Mercurius behaalt mooie zege op ODSC 2016

Je bent maandenlang al bezig de show in te studeren, muzikanten geven avonden, zelfs complete weekenden op om maar met z’n alle de show in te studeren. En dan is het toch sneller dan je verwacht, 18 juni, de dag van het Open Dutch Showcorps Championships (ODSC) Maar de leden hadden er zin in en de band was klaar!

 

Uit de leden kwam het mooie idee om de dag gezellig te beginnen met een gezamelijk ontbijt. Dit werkt natuurlijk sfeerverhogend en je weet zeker dat iedereen met een goedgevulde maag en energiek het showveld op stapt. 🙂

Dus om 7 uur zat iedereen dan ook in de hoogspanning aan, de door iedereen meegebrachte, etenswaren, waarna we om 8 uur de show nog paar keer konden doorlopen. Iedereen was vol vertrouwen.20160618_07375520160618_073735

Na dit vrolijke ochtendontbijt werden we om 10 uur verwacht bij het inspeelveld van het ODSC. dat onze showmuziek aanstekelijk is merkte je ook daar al aan het kijkende publiek, altijd leuk. Nadat iedereen de lippen, de handen en benen los had, mochten we te voet richting het Archilles Stadion. Wanneer het niet toegestaan is om deze wandeling spelend te doen, ga je natuurlijk…. zingen! ‘Oh Champs elysee’ schalmde door de wijk, ontspannender kun je niet zijn.

Wij waren het eerste korps van de basisklasse en toen wij aankwamen was het laatste jeugkorps bezig dus we konden snel van start. Het is toch altijd even spannend als je het veld oploopt, maar gelukkig was iedereen goed voorbereid. ‘Het is maar een repetitie met wat publiek’ werd er steeds gezegd, dus met die gedachte stapten we het veld op.

De show ging goed voor ons gevoel. Enkele leden hadden natuurlijk het gevoel dat ze compleet de mist ingingen, maar hier was dan niets meer aan te doen en we moesten maar wachten op de uitslag.

Na ons kwamen nog de korpsen:

  • Drumfanfare Avanti Groningen
  • Muziekvereniging Excelsior Groningen
  • MCC Laren
  • Exempel uit Empel

Allemaal stuk voor stuk mooie shows, waarbij je kon zien dat iedereen zich goed had voorbereidt. We wisten totaal niet wat onze plaats ook maar enigzins zou kunnen zijn.

Om 12.30 werden de prijzen van jeugdklasse en basisklasse, na het beraad van de jury, bekendgemaakt. Een van onze saxofonisten, Lisette zond via de Mercurius-facebookpagina live uit zodat ook onze fans het konden volgen. Ook daar voelde je de spanning.

Uiteindelijk zijn we met een mooie 82.19 punten op een mooie tweede plek geëindigd. Dit na een eerste plek voor Exempel uit Empel met een ruime 94 punten.

 

We kunnen terugkijken op een mooie dag waarbij we trots kunnen zijn op onze club en leden.

 

FB_IMG_1466532448247FB_IMG_1466532468230

FB_IMG_1466532487481