Vive La France! Nieuwe show van Mercurius

Nieuwe instructie, nieuwe show, een nieuwe toekomst. Met deze woorden probeert de Mercurius Marching-/Showband uit Assen zich weer goed te positioneren in de Nederlandse muziek- en showband wereld.

De vorige show ‘New Inspiration’ was al een kleine opstap naar een nieuwe richting en tevens een zoektocht naar een nieuwe identiteit. Afgelopen jaar is dan ook hard gewerkt om de beste mensen voor de club te vinden en dit heeft er toe geleidt dat men in Assen al vanaf september 2015 hard bezig is met het repeteren van nieuwe showmuziek en vanaf januari met de choreografie van de nieuwe show.

De Mercurius Marching &  Showband uit Assen valt niet heel erg op tussen alle mooie korpsen die Nederland rijk is,  maar daar wil de club uit Drenthe verandering in brengen.
In de omgeving Drenthe-Groningen is men op zoek gegaan naar een leider/showmaker/muziekschrijver die de band een handje verder kon helpen en daarbij ging de aandacht al snel uit naar Simon Visser. De dirigent,die DOS Ulrum richting het WMC leidde, werd benaderd en deze was enthousiast over het verzoek.
Afgelopen september is Simon begonnen met het schrijven van showmuziek op maat en daarnaast is Arnold Wienen aangetrokken voor de choreografie. Ook Arnold is  een aantal jaren betrokken geweest bij het bedenken en ontwerpen van de programma’s van onder andere Showband DOS uit Ulrum  en met succes.

Er was al een tijdje de gedachte binnen de vereniging om een themashow op de vloer te brengen en dat is nu gelukt en ingang van  het nieuwe seizoen presenteert de Mercurius Marching -/ Showband zich met de nieuwe show  “Vive la France”
In deze show zullen bekende Franse melodieën voorbij komen met nummers van o.a. Edith Piaff , muziek uit “les Misèrables” en bekende meezingers van andere artiesten uit Frankrijk.

In april zal er nog een groot werkweekend gehouden worden, op een kampeerboerderij in Annen, waarin de show afgemaakt zal worden.  Op 26 april staat er een Try-out gepland waarbij iedere geïnteresseerde welkom is deze nieuwe show te bekijken(Locatie de Hoogspanning, hoogspanningsweg 6). Deze Try-out zal een overigens ook dienen als generale, want op 27 April, Koningsdag, zal de eerste taptoe van het jaar zijn op het Koopmansplein in Assen zelf.

mercurius show vive la france