Splinternieuw slagwerk voor Mercurius

 Acht trommen en een nieuwe bassdrum, daarmee kwam afgelopen dinsdag Muziekhandel Vd Glas naar de repetitie van de Mercurius Marching & Showband uit Assen. Onder het genot van een hapje en drankje werden het nieuwe slagwerk ook aan de rest van de band getoond, die uiteraard zeer nieuwsgierig was.

 Begin dit jaar zijn de onderhandelingen tussen Mercurius en Van der Glas begonnen over het model en nu aan het eind van jaar kon de band deze in ontvangst nemen. Het resultaat is een Custom-build prophonic diepe snare, gemaakt van aluminium en met  dit model mag de marchingband uit Assen zich hiermee de enige band ter wereld noemen die deze trommen in gebruik heeft. Er heerste dan ook een gevoel van trots tijdens de presentatie afgelopen dinsdag. > Lees meer + foto’s

Acht trommen en een nieuwe bassdrum, daarmee kwam afgelopen dinsdag Muziekhandel Vd Glas naar de repetitie van de Mercurius Marching & Showband uit Assen. Onder het genot van een hapje en drankje werden het nieuwe slagwerk ook aan de rest van de band getoond, die uiteraard zeer nieuwsgierig was.

Begin dit jaar zijn de onderhandelingen tussen Mercurius en Van der Glas begonnen over het model en nu aan het eind van jaar kon de band deze in ontvangst nemen. Het resultaat is een Custom-build prophonic diepe snare, gemaakt van aluminium en met  dit model mag de marchingband uit Assen zich hiermee de enige band ter wereld noemen die deze trommen in gebruik heeft. Er heerste dan ook een gevoel van trots tijdens de presentatie afgelopen dinsdag.

Omdat deze custom-made snares van aluminium gemaakt zijn, is  het gewicht van de trommen bijna met de helft naar beneden gebracht, wat een enorme last van de schouders van de slagwerkers haalt en ondanks dat het vervaardigd is van aluminium is het een volwaardige trom met een mooie klank. Mercurius wil dan ook haar dank uitspreken naar Van der Glas en Majestic dat zij de samenwerking aan wilden gaan .

Voor de nieuwsgierigen onder ons, het nieuwe slagwerk zal pas in het voorjaar van 2015  gepresenteerd worden aan het publiek zodat de slagwerkers er tijdens de winter op kunnen inspelen en deze in het nieuwe taptoe- en paradeseizoen er optimaal gebruik van kunnen maken.

Volgend jaar zal het bekende rood/blauw van Mercurius weer volop te zien zijn met hun show “New Inspiration” en tijdens vele optochten en festiviteiten, volgend jaar dus….. MET nieuwe trommen.

 

Comments are closed.